Eve geldiğinizde sizi karşılayan köpeğinizin veya kucağınıza gelip uyuyan kedinizin yeri, biliyoruz ki her zaman bir başka. Çünkü evcil hayvanlar da tıpkı çocuklarımız gibi. Bu canların sağlıklı bir şekilde ömürlerini geçirmesini sağlamak ise bizim elimizde. Evcil hayvanların sağlığı için de insanlarda da olduğu gibi beslenme alışkanlıkları oldukça önemli.
Lezzetli ve keyifli sofralarımızın eşlikçisi zeytinyağı, özellikle salata ve meze gibi soğuk tabakların vazgeçilmezi. Ancak konu sıcak yemeklere ve hatta kızartmalara geldiğinde zeytinyağı genellikle tercih edilen ilk seçenek olmuyor. Bunun nedeni ise uzun yıllardır devam eden ve halk arasında fazlasıyla yayılmış “Zeytinyağı ile kızartma yapılmaz.” söylemi. Peki, gerçekten zeytinyağı ile kızartma yapılmaz mı?
Çocukların dengeli beslenmesi tabii ki her ebeveyn için öncelikli bir konu. Bu dengeli beslenme düzeninde ise meyveden sebzeye, etten balığa çocukların tüketebileceği farklı besinlere yer vermek oldukça önemli.
Ellerimiz gün boyu farklı dış etkenlere maruz kalır. Farklı yüzeylere temas etme ve sık yıkamaya bağlı olarak da vücudun geri kalanından daha çok kuruyabilir. Bu da ellerde yaşlılık belirtilerinin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle düzenli el bakımı, ellerimize gerektiği özeni göstermek için oldukça önemli. Peki, el bakımı nasıl yapılır?
Zeytin ağacı sadece doğanın sunduğu bir şifa kaynağı değil, aynı zamanda korunması gereken bir değer. Zeytin meyvesi ile hayatımıza lezzet ve şifa katan zeytin ağaçlarının korunması için de üretim aşamasındaki özen oldukça önemli. Çünkü zeytin ağacının verimini kaybetmemesi ve geleceğe aktarılması için üretimde kullanılan yöntemlere dikkat edilmesi gerekli. Özellikle zeytin ağacından meyvelerin toplandığı hasat dönemlerinde. Peki, çevre dostu bir üretim için zeytin hasadı nasıl olmalı?
Poğaçalar, börekler ve diğerleri… Hamur işi, Türk mutfağının ayrılmaz bir parçası. Ancak bu seçenekler her ne kadar lezzetli olsalar da formuna dikkat etmek isteyenler için biliyoruz ki pek uygun değil.
Bebeklik ve çocukluk dönemi, beslenme düzeninin oluşması ve bunun yetişkinlik döneminde devam etmesi için oldukça önemli. Çünkü bu gelişim çağında enerji ve besin ögelerine olan gereksinimin karşılanamaması, beslenme yetersizliğine ve dengesizliğine bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca yetişkinlik döneminde bir kişinin dengeli beslenme alışkanlığına sahip olmasının yolu da çocukluk dönemindeki beslenme düzeninden geçer.
Zeytinyağının serbest asitlik oranı veya tadındaki meyvemsilik gibi unsurlar aslında zeytinyağının özellikleri hakkında pek çok tüyo verir. Peki, bu özellikler nasıl öğrenilir? Tabii ki zeytinyağı analiz süreci sayesinde.
Zeytin ağacının meyvesi olan zeytin, belirli işlemlerden geçerek sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir lezzete dönüşüyor. Çünkü zeytin meyvesi, aslında oldukça acı bir tada sahip. Bu acı tattan afiyetle tüketebileceğiniz sofralık zeytine dönüşmesi için de zeytinin çeşitli işlemlerden geçmesi gerekli. Bu işlemler dizisine de genel olarak zeytin işleme tekniği demek mümkün. Ancak işleme aşamasında kullanılan bu yöntemler, aslında damak tadınıza uygun ve kaliteli zeytin seçmek için önemli bir detay.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.