Gaia Oliva Blog
 
20.03.2024

Sadeliğin Ferahlatıcı Etkisi: Vanilyalı Dondurma Tarifi

Dondurma, özellikle yaz aylarında sıcak havanın en tatlı çözümü. Piyasada pek çok dondurma çeşidi olsa da bu tatlı ferahlığın en doğal hali, tabii ki evde yapmaktan geçiyor. “Dondurmayı evde nasıl yapacağım?” diyorsanız da merak etmeyin, evde dondurma yapmak oldukça kolay.

Meyve çeşitleri veya çikolata gibi farklı malzemeler kullanarak pek çok değişik dondurma yapabilirsiniz. “Ama ben dondurmayı sade severim.” diyenlerdenseniz vanilyalı dondurma tam size göre. Üstelik vanilyalı dondurmayı tatlı tariflerinize lezzet katan bir dokunuş olarak da kullanmanız mümkün.

O halde gelin, sadeliğin enfes hali vanilyalı dondurma yapımı için kolları sıvayalım. Üstelik sizin için bu leziz dondurmayı daha da lezzetli hale getirecek bir sürprizimiz var. “Nedir bu sürpriz?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sizi daha fazla meraklandırmadan tarife geçelim.

Vanilyalı Dondurma Malzemeleri

Sadece birkaç malzeme ile evde vanilyalı dondurma yapabilirsiniz. “Peki, malzemeler neler?” diyorsanız da vanilyalı dondurma malzemelerini şu şekilde sıralayabiliriz.
● 1 paket krema
● 1 su bardağı süt
● 1 çay kaşığı vanilya özütü
● 1/2 su bardağı pudra şekeri

Vanilyalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Vanilyalı dondurma için tüm malzemeler hazırsa şimdi, adım adım bu lezzetli dondurmayı hazırlama zamanı:
● Derin bir kabın içerisinde süt ve kremayı ekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken her iki malzemenin de soğuk olması. Bu nedenle süt ve kremayı buzdolabı dışında bekletmeden kullanmanızda fayda var.
● Süt ve kremayı iyice karıştırdıktan sonra içerisine karışımın içerisine pudra şekerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra dondurmaya vanilya tadını verecek vanilya özütünü ekleyebilirsiniz.
● Vanilyalı dondurmanın karışımı hazır. Şimdi dondurmayı buzluğa koyma zamanı. Dondurma karışımını uygun bir kabın içerisine alın ve buzluğa koyun. Ancak karışımın her noktasının iyice donması için dondurmayı ara ara çıkarıp karıştırmalısınız. Bu işlemi dondurma katı kıvama gelene kadar saatte bir kez olacak şekilde tekrar edebilirsiniz.
● Dondurma katı kıvama gelince ister tek başına tüketebileceğiniz isterseniz de tatlı sunumlarınıza lezzet katabileceğiniz vanilyalı dondurmanız hazır.

Vanilyalı dondurmayı hazırladığımıza göre şimdi, sürprizimizi öğrenme zamanı. Vanilyalı dondurmayı servis ederken hem bu doğal lezzete farklı bir aroma katmak hem de etkileyici bir sunum yapmak ister misiniz? Cevabınız “Evet.” ise vanilyalı dondurmanın üzerine Ege Bölgesi’nin iki karakteristik meyvesini birleştiren Gaia Oliva Mandalina Çeşnili Zeytinyağı dökebilirsiniz.



Tabii ki dondurma ve zeytinyağının buluşması alışıldık bir kullanım olmadığı için bu, size şaşırtıcı bir sunum önerisi olarak gelmiş olabilir. Ancak aslında bu, global bir trend. Özellikle sosyal medyada vanilyalı dondurmanın üzerinde biraz zeytinyağı ve biraz da deniz tuzu döküp inanılmaz bir lezzetle karşılaşan kişilere denk gelmiş olabilirsiniz. Bu trendi hala denemediyseniz Gaia Oliva’nın farklı dokunuşu ile denemenin tam zamanı. Çünkü Bodrum mandalinaları ile beraber sıkılmış taze zeytinlerden üretilen Gaia Oliva Mandalina Çeşnili Zeytinyağı hem tatlı-ekşi lezzet profili hem de muhteşem kokusu ile vanilyalı dondurmaya büyüleyici bir dokunuş yapmak için birebir.

Unutmayın ki zeytinyağı, özünde farklı besinlere lezzet katan fonksiyonel bir yapıya sahip. Bu nedenle de yenilikçi mutfak kültürünün bir parçası. Siz de farklı tatlar ile mutfağınıza yeniliği taşımak isterseniz bu basit ama lezzet olarak etkileyici sunum önerisi ile ağzınızda eşsiz bir tat bırakacak enfes bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bodrum Mandalinası ve Zeytinin Lezzetli Uyumu: GAIA OLIVA Mandalina Çeşnili Zeytinyağı

“Peki, bu zeytinyağı nasıl üretildi?” diyorsanız vanilyalı dondurmanıza lezzetli bir dokunuş yapan Gaia Oliva Mandalina Çeşnili Zeytinyağı’nı biraz daha yakından tanıyalım.

Gaia Oliva Mandalina Çeşnili Zeytinyağı, Bodrum mandalinalarının yıkanması, kesilmesi ve sonra da özenle toplanan taze zeytinlerle bir arada sıkılması ile üretildi. İtalya’da keşfedilmiş bu birlikte sıkım yöntemi sayesinde hem Bodrum mandalinasının hem de zeytinin aroması uyumlu bir şekilde bir araya getirildi. Zeytinyağının içerisine sonradan mandalina aroması eklenmediği için Bodrum mandalinasının kokusu ve lezzetini bu zeytinyağından yoğun bir şekilde almak mümkün. Bu nedenle Gaia Oliva Mandalina Çeşnili Zeytinyağı, sadece tuzlu tariflerin değil, dondurma gibi tatlı tariflerinin de vazgeçilmezi.

Gaia Oliva olarak yepyeni tatlar keşfetmeyi ve bu yeniliklerde her zaman mükemmele ulaşmayı seviyoruz. Mandalina çeşnili zeytinyağımızda işte bu mükemmel yeniliklerden biri. Farklı aromaları zeytin ile buluşturduğumuz diğer zeytinyağlarını da keşfetmek isterseniz “Çeşnili Zeytinyağı” sayfamızı inceleyebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR