Gaia Oliva’lı Narlı Yaprak Sarma

GAIA OLIVA'LI NARLI YAPRAK SARMA

• 750 gr asma yaprağı
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1/2 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı nar tanesi

İç harcı için
• 1 su bardağı pirinç
• 2 soğan
• 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 1 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1/2 su bardağı nar suyu
• 1/2 su bardağı Gaia Oliva zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı tarçın
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• tuz

Yapılışı

1/4 su bardağı zeytinyağını tencerede ısıtıp, ince doğranmış soğan ve fıstıkları atıp, kavurun. Sonra pirinci ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Üzerine eklediğiniz tuz ve şekerle tatlandırıp kavurmaya devam edin. En son nar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız iç harcına nane, yenibahar ve tarçını ilave edip karıştırın. Asma yapraklarını yıkayıp ayırın. Her bir yaprağın geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden koyup sarın. Bu arada tencerenin tabanını kalın asma yapraklarıyla kaplayın. Sardığınız sarmaları dizin. Bir kapta sıcak su, kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırın. Karışımı sarmaların üzerine dökün ve narları serpip üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin ve soğumaya bırakın. En son üzerine Ayvalık Erken Hasat zeytinyağını gezdirin. Afiyet olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR