İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog Gaia Oliva Blog
 
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
13.11.2024
Hem Çevreye Hem Bütçeye Dost Çözümler: Mutfakta Atık Azaltmak İçin 5 İpucu
Zaman hızla geçiyor, teknoloji gelişiyor ve neredeyse her gün yeniden tüketeceğimiz yeni ürünler veya hizmetler ile karşılaşıyoruz. Ancak bu tüketim alışkanlığı, kişileri aynı zamanda ihtiyaçtan fazlasını satın almaya ve daha çok atık oluşturmaya itiyor. Özellikle lezzetli sofralar kurmamızı sağlayan mutfaklarımız, aynı zamanda gıda israfının en çok yapıldığı yerler arasında.
13.11.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
11.09.2024
Çevre Dostu Üretim İçin: Zeytin Hasadı Nasıl Olmalı?
Zeytin ağacı sadece doğanın sunduğu bir şifa kaynağı değil, aynı zamanda korunması gereken bir değer. Zeytin meyvesi ile hayatımıza lezzet ve şifa katan zeytin ağaçlarının korunması için de üretim aşamasındaki özen oldukça önemli. Çünkü zeytin ağacının verimini kaybetmemesi ve geleceğe aktarılması için üretimde kullanılan yöntemlere dikkat edilmesi gerekli. Özellikle zeytin ağacından meyvelerin toplandığı hasat dönemlerinde. Peki, çevre dostu bir üretim için zeytin hasadı nasıl olmalı?
11.09.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
19.06.2024
Uzun Yaşamın Sırrı Yediklerimizde mi Saklı?: Blue Zones Diyeti Nedir?
Uzun ve sağlıklı yaşam, herkesin ulaşmak istediği bir ideal. İnsanların bu ideale ulaşması için de sağlık alanında her geçen gün yeni bir gelişme ile karşılaşmak mümkün.
19.06.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
29.05.2024
Mutfağınıza Sürdürülebilirliği Taşıyın: Atık Yağlar Ne Yapılmalı?
Mutfağa geçip lezzetli yemekler yapmak ve sevdiklerimiz için güzel sofralar hazırlamak, biliyoruz ki bir zevk. Bu zevki hayata geçirirken, yani keyifle yemek hazırlarken neredeyse her yemek için olmazsa olmaz malzeme ise kuşkusuz yağ oluyor. Özellikle menüde kızartma varsa bol bol yağ kullanmak kaçınılmaz.
29.05.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
01.05.2024
Zeytinyağı Üretiminde Atık Yönetiminin Önemi
Sürdürülebilir bir gelecek için üretimden tüketime kadar her alanda bu anlayışla ilerlenmesi oldukça önemli. Bu durum tabii ki zeytinyağı üretiminde de geçerli.
01.05.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
17.04.2024
Suyun Geleceği: Tarımda Su Ayak İzini Azaltmak Mümkün mü?
Her kişinin ve kurumun günlük süreçte yaptığı faaliyetler karşılığında belli miktarda su tüketimi mevcut. Ancak hayati öneme sahip ve doğal bir kaynak olan su, maalesef sonsuz değil. Bu nedenle bireysel su tüketiminin yanı sıra üretim sırasında da su tüketimine dikkat etmek oldukça önemli.
17.04.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
28.02.2024
Zeytin Ağaçlarıyla İklim Değişikliğine Karşı Mücadele: Karbon Ayak İzini Azaltmak
Zeytin ağaçları, lezzet ve şifa dolu meyveleri ile yüzyıllardır hayatımızın vazgeçilmezi. Ama efsanelere konu olan ölmez ağaç zeytin ağacının hayatımıza kattıkları, sadece bununla sınırlı değil. Çünkü dünyanın geleceği için en büyük sorunlardan biri olan iklim değişikliği için mücadele etmenin yolu zeytin ağaçlarının şifalı yapısında gizli. Çünkü zeytin ağacı, karbon ayak izini azaltmak için adeta doğal bir çözüm.
28.02.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
03.01.2024
Doğayla Uyumlu Yaşam İçin: Permakültür Nedir?
Doğanın bize sunduğu kaynakları verimli bir şekilde kullanarak hem günümüze hem de geleceğe katkı sağlayabiliriz. Peki, ama nasıl? Tabii ki bunun yolu üretimden tüketime her alanda sürdürülebilirlik bilinci ile hareket etmekten geçiyor.
03.01.2024
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
18.12.2023
Doğanın Geleceği İçin: Zeytinyağı Üretiminde Sürdürülebilir Yöntemler
Sürdürülebilir bir gelecek için çevreye duyarlı bir anlayışın benimsenmesi ve tüketimden üretime kadar her alanda bu anlayışla ilerlenmesi oldukça önemli. Bu durum tabii ki zeytinyağı üretimi için de geçerli. Peki, zeytinyağı üretiminde sürdürülebilir yöntemler nelerdir? Bu sorunun cevabını verebilmek için öncelikle sürdürülebilir üretim kavramına ve bu kavramın önemli bir konusu olan sürdürülebilir tarım anlayışına bakmamızda fayda var.
18.12.2023
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
15.11.2023
Hasattan Sofraya: Zeytinyağı Üretim Aşamaları
Zeytinyağı için genellikle "zeytinin kırılmasıyla elde edilen sağlıklı bir yağ" tanımı yapılır. Bu tarife göre zeytinyağı üretimi bir meyvenin suyunu sıkmak kadar kolaymış gibi geliyor, değil mi? Aslına bakarsanız zeytinyağı üretimi titizlikle gerçekleştirilen birçok aşamaya sahip. Zeytin hasat edildiği andan itibaren üretim sürecine girildiğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü zeytinin toplanması, uygun şekilde taşınması ve tabii en kısa sürede üretime geçirilmesi, zeytinyağının kalitesini doğrudan etkiliyor.
15.11.2023
İyi Gelecek
Gaia Oliva Blog
06.11.2023
Akdeniz Tipi Beslenmeyle Sürdürülebilir Yaşama Destek Verin
Tüketilen her bir besin, biliyoruz ki kişisel sağlık için oldukça önemli. Ama beslenme alışkanlığı sadece kişisel sağlığı değil, sürdürülebilir bir geleceği de etkiliyor. “Peki, nasıl?” diyorsanız sürdürülebilir beslenme kavramı ve sürdürülebilir beslenmenin popüler tercihi olan Akdeniz tipi beslenme ile tanışmanın zamanı geldi.
06.11.2023
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR