Everyday Ayvalık 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)
Everyday Ayvalık 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)
Everyday Ayvalık 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)

Everyday Ayvalık 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)

Fiyat : ₺3.250,00(KDV Dahil)
Everyday Ayvalık Zeytinyağı, Türkiye'nin bereketli topraklarının en özel köşesinden, Manisa'nın Salihli ilçesindeki seçkin bir bahçeden geliyor. 2024-2025 sezonu için Kasım ayının sonunda ve Aralık'ın ilk günlerinde özenle toplanan Ayvalık zeytinleri, geleneksel soğuk sıkım yöntemiyle şimdi yeniden sofranızda.

Tamamen doğal üretimiyle, hiçbir katkı maddesi içermeyen ve pestisit kullanılmayan zeytinyağımız, zeytinin özündeki tüm besin değerlerini koruyarak mutfağınıza geliyor.

Dengeli ve kendine özgü meyvemsi aroması ile Everyday Ayvalık Zeytinyağı ile yemeklerinizde mükemmel lezzeti yakalarken, salatalar ve mezelere de benzersiz bir tat katacaksınız.

Zeytinyağımızı sabah kahvaltılarınızda, günlük salatalarda, zeytinyağlı mezlerde ve hem sıcak hem soğuk tüm yemeklerinizde keyifle kullanabilirsiniz.

• Zeytin Türü: Ayvalık
• Yoğunluk: Orta
• Asit Oranı (Oleik Asit): %0.33
• Polifenol Değeri: 249 mg/kg
• Tadım Notlar: Taze çimen ve karabiber, yabani tere, taze sarımsak ve enginar.
• Lezzetli Eşleştirmeler: Sıcak soğuk tüm yemekler, salata ve mezelerin vazgeçilmezi.
:

GAIA OLIVA Everyday Ayvalık 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)

 

Ürün Hikayesi

 

Manisa’nın Salihli bölgesinde yetişen Ayvalık zeytinlerinden ürettiğimiz Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı hem sıcak hem de soğuk yemeklerinize eşsiz bir lezzet katmaya hazır.

Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı üretim yolculuğunda ilk olarak olgun hasat döneminde iyi tarım yöntemleriyle yetiştirdiğimiz Ayvalık zeytinleri özenle toplandı. Zeytinlerin tazeliğini ve besin değerini korumak için hasattan hemen sonra zeytinler bekletilmeden sıkıma gönderildi. Zeytinlerin sıkım aşamasında kullandığımız MoriTem teknolojisi ile hava almadan soğuk sıkım yapıldı. Doğallığı sofralarınıza taşımak için üretimin her aşamasında gösterdiğimiz özen sayesinde zeytinlerin tüm lezzeti ve besin değeri zeytinyağına aktarıldı. Böylece asit oranı düşük, polifenol değeri yüksek ve dengeli aroması ile sofralarınıza lezzet katacak Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı elde edildi.

 

Özellikleri

 
Sezon 2024-2025
Zeytin Türü Ayvalık
Hasat Zamanı Olgun hasat (Kasım sonu ve Aralık başı)
Sıkım yöntemi Soğuk sıkım
Filtreleme Kağıt filtre
Polifenol Değeri 249 mg/kg
Asit Oranı %0.33
Yoğunluğu Orta
 

Tadım Notları

 

Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı, özellikle zeytinyağında daha hafif tatlar arayanlar için ideal bir lezzet. Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı’nı tattığınızda taze çimen, karabiber, yabani tere, taze sarımsak ve enginar aromalarını deneyimleyebilirsiniz.

 
Meyvemsilik Yüksek
Acılık Dengeli
Yakıcılık Dengeli
 

Kullanım Önerileri

 

Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı ile günün her öğününde hem sıcak hem de soğuk tariflere lezzet katmanız mümkün. Kahvaltılarda, mezelerde, salatalarda tercih edebileceğiniz gibi fırın, ızgara veya kızartma fark etmeksizin tüm sıcak yemeklerde de Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

MEZE
 
SALATA
 
KAHVALTI
 
KIZARTMA
 
SOTELEME
 
FIRIN YEMEKLERİ
 

Zeytinyağının Faydaları

 

Zeytinin yüksek polifenol değeri korunarak özenle üretilen Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı, aynı zamanda faydalarıyla da dikkat çekiyor. Çünkü bu zeytinyağının zengin polifenol içeriği, bağışıklığı güçlendirmeye, vücuttaki enfeksiyonu azaltmaya ve karaciğerde oluşabilecek hasarlara karşı koruma kalkanı oluşturmaya katkı sağlayabilir.

Bunun yanı sıra vücudunuzun E vitamini ihtiyacı için de doğal bir çözüm. Çünkü bir yemek kaşığı zeytinyağında yaklaşık 1.9 miligram E vitamini bulunur. Her gün Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı tüketerek zeytinyağının şifa dolu tüm bu etkilerinden faydalanabilir ve günlük E vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını zeytinyağı ile karşılayabilirsiniz*.

* Günlük zeytinyağı tüketimi ve sağlığınıza en uygun ölçüyü belirlemek için doktorunuza danışın.

 

Saklama Koşulları

 

Zeytinyağını güneşten uzak, serin, kuru bir yerde ve kapağı kapalı bir şekilde saklayarak tadını ve kokusunu uzun süre koruyabilirsiniz.

 

Analiz Raporu

 

Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı’nın TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı özel bir laboratuvarda gerçekleştirilen kalite kontrol ve analiz raporunu sitemizde sayfa sonunda bulanan "Analiz Raporları" bölümünden inceleyebilirsiniz.

 

Neden GAIA OLIVA?

 

İyi Tarım Yöntemleri
İyi ve sürdürülebilir tarım yöntemleri ile her zaman doğaya ve insan sağlığına saygılı üretim yapmaya özen gösteriyoruz.

Beklemeden Üretim
Zeytinleri topladıktan sonra besin değerlerini kaybetmemeleri için bekletmeden 2-4 saat içinde sıkıma gönderiyoruz.

MoriTem Teknolojisi
Soğuk sıkım esnasında MoriTem teknolojisini kullanarak zeytinyağındaki polifenol değerinin havaya karışmadan yağda kalmasını sağlıyoruz.

Yüksek Polifenol
Zeytindeki sağlığa faydalı polifenol değerini kaybetmemek için üretimin her aşamasını özenle işleyerek zeytinyağlarını polifenol açısından verimli hale getiriyoruz.

Özenli Şişeleme
Zeytinyağı için özel tasarlanmış teneke kutular sayesinde zeytinyağının hem hava hem de gün ışığı ile temas etmesinin önüne geçiyoruz. Böylece lezzeti ve zengin içeriği ile zeytinyağının en doğal halini sofralarınıza taşıyoruz.

 

4 Adımda Zeytinyağı Tadımı

 

Zeytinyağı tadımı yaparak tariflerinize lezzet katacak Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı’nın yumuşak aromasını tüm doğallığıyla keşfedebilirsiniz.

1. Koyu renk bardağın içine bir kaşık Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı ekleyin.
2. Bir elinizle bardağın üst kısmını kapattıktan sonra diğer elinizle de bardağı sararak ısıtın.
3. İlk olarak elinizi bardağın üstünden çekin ve zeytinyağını koklayıp kokusunu hissedin.
4. Son adımda da zeytinyağından bir yudum alarak aromatik bir yolculuğa çıkın.

 

GAIA OLIVA Everyday Ayvalık Zeytinyağı ile Tarifler

 

“Peki, ne pişirsem?” diyorsanız Gaia Oliva Everyday Ayvalık Zeytinyağı ile doğal bir dokunuş yapacağınız birbirinden lezzetleri tarifleri hemen keşfedin.

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Olgun hasat zeytinyağı ne demek?
Olgun hasat zeytinyağı, zeytinlerin tam olarak olgunlaştığı Kasım sonu ve Aralık başında toplanan zeytinlerden elde edilen zeytinyağlara, olgun hasat zeytinyağı denir.

Olgun hasat mı erken hasat mı?
Zeytinyağı çeşitleri, hasat dönemine göre erken hasat ve olgun hasat olarak farklılaşır. Erken hasat zeytinyağ, olgunlaşmamış zeytinlerden üretildiği için daha yoğun bir aromaya, olgun hasat ise olgunlaşmış zeytinlerden elde edildiği için daha yumuşak ve meyvemsi bir tada sahip olabilir.

Olgun hasat zeytinyağı nerelerde kullanılır?
Zeytinyağında daha az acılıktan ve hafif tatlardan hoşlanan zeytinyağı severler için ideal bir lezzet olan olgun hasat zeytinyağı sıcak, soğuk tüm yemeklerde, salatalarda ve mezelerde kullanılabilir.

Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı?
Zeytinyağı, 190-220 derece kaynama noktasına sahip ve yüksek ısıya dayanıklı olduğu için bu yağda rahatlıkla kızartma yapılabilir.


 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR