GAIA OLIVA PREMIUM Ayvalık 500 ml Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)
Ürün Hikayesi
Manisa’nın Salihli bölgesinde yetiştirdiğimiz Ayvalık zeytinlerinden elde ettiğimiz Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı, sofralarınıza lezzetli bir dokunuş katmaya hazır.
Zeytinlerin hasadından şişelemeye kadar özenle üretilen Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı ile lezzet ve zengin besin değeri bir şişede buluştu. İyi tarım yöntemleri ile yetiştirilen olgunlaşmamış Ayvalık zeytinleri, elle toplandıktan sonra bekletilmeden sıkıma gönderildi. Sıkım aşamasında tercih edilen gelişmiş MoriTem teknolojisi sayesinde hava almadan soğuk sıkım yapıldı. Böylece zeytinlerin lezzeti ve besin değeri korunarak tüm doğallığıyla Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’na aktarıldı.
Yüksek polifenol değeri, yoğun meyvemsi tadı, dengeli acılığı ve yakıcılığı ile Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı lezzet arayanların buluşma noktası.
Özellikleri
|
Sezon |
2024-2025 |
Zeytin Türü |
Ayvalık (Olgunlaşmamış yeşil) |
Hasat Zamanı |
Erken hasat (Ekim sonu ve Kasım başı) |
Sıkım Yöntemi |
Soğuk sıkım |
Filtreleme |
Kağıt filtre |
Polifenol Değeri |
361 mg/kg |
Asit Oranı |
%0.57 |
Yoğunluğu |
Orta |
Rengi |
Altın sarısı |
Tadım Notları
Daha olgunlaşmamış yeşil Ayvalık zeytinlerinden üretilen Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nın dengeli acılığı ve yakıcılığı ile yemeklerinize yumuşak bir dokunuş yapabilirsiniz. Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nı tattığınızda tere, roka, domates yaprağı, taze ceviz, taze kesilmiş çimen, taze badem ve bezelye aromalarını deneyimleyebilirsiniz.
|
Meyvemsilik |
Yüksek |
Acılık |
Dengeli |
Yakıcılık |
Dengeli |
Kullanım Önerileri
Dengeli bir aromaya sahip Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nı kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar sıcak ve soğuk tüm tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bu nedenle ister kahvaltı sofralarında ister meze tariflerinde isterseniz de ızgara yemeklerde Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nı tercih edebilirsiniz.
|

MEZE |
|

KIRMIZI ET |
|

BALIK |
|

MAKARNA |
|

SALATA |
|

KAHVALTI |
Zeytinyağının Faydaları
Zeytinin yüksek polifenol değeri korunarak özenle üretilen Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Çünkü zengin polifenol içeriğiyle Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı, bağışıklığı güçlendirmeye, vücuttaki enfeksiyonu azaltmaya ve karaciğerde oluşabilecek hasarlara karşı koruma kalkanı oluşturmaya katkı sağlayabilir.
Bir yemek kaşığı zeytinyağında yaklaşık 1.9 miligram E vitamini bulunur. Her gün Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı tüketerek zeytinyağının şifa dolu tüm bu etkilerinden faydalanabilir ve günlük E vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını zeytinyağı ile karşılayabilirsiniz*.
* Günlük zeytinyağı tüketimi ve sağlığınıza en uygun ölçüyü belirlemek için doktorunuza danışın.
Saklama Koşulları
Zeytinyağının lezzetini ve eşsiz kokusunu daha uzun süre koruması için güneşten uzak, serin, kuru bir yerde ve kapağı kapalı bir şekilde saklamanızı tavsiye ederiz.
Uluslararası Ödüllü Zeytinyağı
Gaia Oliva olarak dünyanın en prestijli uluslararası yarışmalarında 2021’den bu yana 71 atın ve 21 gümüş madalya ile 5 Grand Prestige Gold Ödülü ve Sınıfının En İyisi Ödülünü aldık. Ayrıca dünyanın en çok ödül alan zeytinyağı üreticilerinin sıralandığı EVOOWR (World Ranking of Extra Virgin Olive Oil) 2023'te dünyanın en iyi zeytinyağı üreten ilk 100 şirketi arasında 11. sırada yer almaktan, 2022 yılında İtalya’da ve 2024 yılında Japonya’da “Türkiye’nin En İyi Zeytinyağı” seçilmekten gurur duyuyoruz.
Ödüller |

TOP 100 #8
EVOO World
Ranking
2024 |

TOP 500
Flos Olei
2021-2024 |

GOLD
EVO IOOC
2024 |

GOLD
Olive Japan
2024 |

GOLD
London IOOC
2024 |
Diğer ödüller >> |
Analiz Raporu
Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nın TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı özel bir laboratuvarda gerçekleştirilen kalite kontrol ve analiz raporunu sitemizde sayfa sonunda bulanan "Analiz Raporları" bölümünden inceleyebilirsiniz.
Neden GAIA OLIVA?
İyi Tarım Yöntemleri
İyi ve sürdürülebilir tarım yöntemleri ile her zaman doğaya ve insan sağlığına saygılı üretim yapmaya özen gösteriyoruz.
Beklemeden Üretim
Zeytinleri topladıktan sonra besin değerlerini kaybetmemeleri için bekletmeden 2-4 saat içinde sıkıma gönderiyoruz.
MoriTem Teknolojisi
Soğuk sıkım esnasında MoriTem teknolojisini kullanarak zeytinyağındaki polifenol değerinin havaya karışmadan yağda kalmasını sağlıyoruz.
Yüksek Polifenol
Zeytindeki sağlığa faydalı polifenol değerini kaybetmemek için üretimin her aşamasını özenle işleyerek zeytinyağlarını polifenol açısından verimli hale getiriyoruz.
Özenli Şişeleme
Koyu renk şişe kullanarak zeytinyağının güneş ışığı almasını engellerken dop kapak ile de yağın havayla temas etmesinin önüne geçiyoruz.
Uluslararası Ödüllü
Zeytinyağlarını üretirken tat ve kalite için gösterdiğimiz özen sayesinde dünyanın en prestijli yarışmalarından ödüller almaya hak kazanıyoruz.
4 Adımda Zeytinyağı Tadımı
Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nın dengeli aromasını ve kadifemsi dokusunu en doğal haliyle deneyimlemek için sadece 4 adımda zeytinyağı tadımı yapabilirsiniz:
1. Koyu renk bardağın içine bir kaşık Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı ekleyin.
2. Bir elinizle bardağın üst kısmını kapatın ve diğer elinizle bardağı sararak ısıtın.
3. İlk olarak elinizi bardağın üstünden çekip zeytinyağını koklayarak eşsiz kokusunu hissedin.
4. Son olarak da zeytinyağından bir yudum alın ve aromatik bir yolculuğa çıkın.
Özenli Paketleme ile Güvenli Ulaşım
Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı’nın doğallığı içinde saklayan şık şişesini sofralarınıza sorunsuz bir şekilde ulaştırmak için özenle paketliyoruz.

GAIA OLIVA Premium Ayvalık Zeytinyağı ile Tarifler
Hem sıcak hem de soğuk yemeklerin vazgeçilmezi Gaia Oliva Premium Ayvalık Zeytinyağı ile tariflere lezzet katın.
Sıkça Sorulan Sorular
Erken hasat zeytinyağı neden acı olur?
Erken hasat zeytinyağı, henüz olgunlaşmamış zeytinlerden üretildiği için zeytinin kendi acılığından kaynaklı ağızda hafif acılık bırakan bir aromaya sahip olabilir.
Erken hasat zeytinyağı ne zaman yapılır?
Zeytinlerin hasat dönemine göre zeytinyağı çeşitleri, erken hasat ve olgun hasat olarak farklılaşabilir. Erken hasat zeytinyağı, Eylül ayı sonunda başlayıp Kasım ayı başına kadar rengi tamamen yeşil olan zeytinlerin hasat edilmesi ile yapılır.
Soğuk sıkım zeytinyağı nedir?
Zeytinyağı üretimindeki sıkım işleminde suyun sıcaklığı 27 derecenin altında ise zeytinyağına soğuk sıkım, üstünde ise sıcak sıkım denir. Ayrıca suyun sıcaklığının düşük olması, zeytinyağının polifenol değerinin korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle de soğuk sıkım zeytinyağları besin değeri açısından sıcak sıkım zeytinyağına göre daha verimlidir.
Soğuk sıkım zeytinyağı yemeklerde kullanılır mı?
Soğuk sıkım zeytinyağı, soğuk ve sıcak yemeklerde kullanılabilir. Ancak polifenol değeri açısından yüksek soğuk sıkım zeytinyağı, ısıya maruz kaldığında besin değeri düşebilir. Bu nedenle soğuk sıkım zeytinyağının zengin besin değerini korumak istiyorsanız bu tür zeytinyağlarını daha çok soğuk tariflerde kullanmayı tercih edebilirsiniz.