GAIA OLIVA PREMIUM Yamalak Sarısı 500 ml Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı (Yeni Hasat)
Ürün Hikayesi
2024-2025 sezonunda Ekim ayı erken hasat döneminde, Ege Bölgesine özgü bir zeytin çeşidi olan Yamalak Sarısı narin yapısı ve yumuşak tadıyla Premium Erken Hasat çeşitlerimizdeki yerini aldı.
Premium Yamalak Sarısı zeytinyağımız, zeytinler henüz olgunlaşmamışken erken hasat döneminde toplandı. Besin değerlerini, aromasını ve tadını koruyan soğuk sıkım yöntemiyle üretildi. Zeytinyağımızın üretiminde besin değerlerini en üst seviyede koruyan Moritem teknolojisi kullanıldı.
Yamalak Sarısı zeytini yalnızca Aydın ilinde yetişen ve özenle işlenilmesi gereken bir türdür. Kendine özgü hafif meyvemsiliği ve dengeli aromasıyla benzersiz bir tat profili sunar. Salata ve mezelerde, çiğ sebze ve kahvaltı sofralarında hem sağlığa faydaları hem de lezzeti ile öne çıkar.
Özellikleri
|
Sezon |
2024-2025 |
Zeytin Türü |
Yamalak Sarısı |
Hasat Zamanı |
Erken hasat (Ekim sonu ve Kasım başı) |
Sıkım Yöntemi |
Soğuk sıkım |
Filtreleme |
Kağıt filtre |
Polifenol Değeri |
243 mg/kg |
Asit Oranı |
%0.14 |
Yoğunluğu |
Orta |
Rengi |
Sarı |
Tadım Notları
|
Meyvemsilik |
Orta |
Acılık |
Orta |
Yakıcılık |
Orta |
Kullanım Önerileri
Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı, hafif ve meyvemsi aromasıyla her öğününüze benzersiz bir lezzet katar. Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz akşam yemeğinde salata ve mezelerinize lezzet katmak için oldukça uygun. Sıcak fırın yemeklerine de son dokunuşu Yamalak Sarısı zeytinyağıyla yumuşak bir dokunuş yapabilirsiniz.
|

MEZE |
|

KIRMIZI ET |
|

BALIK |
|

SALATA |
|

KAHVALTI |
Zeytinyağının Faydaları
Zeytinin yüksek polifenol değeri korunarak özenle üretilen Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı, damak tadımıza olduğu kadar yüksek besin değerleriyle sağlığımıza da fayda sağlar. Doğal bir antioksidan kaynağı olan Yamalak Sarısı, bağışıklığı ve kalp sağlığını destekler. Düşük asit oranına sahip Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı saç ve cilt sağlığını da korumanıza yardımcı olur*.
* Günlük zeytinyağı tüketimi ve sağlığınıza en uygun ölçüyü belirlemek için doktorunuza danışın.
Saklama Koşulları
Zeytinyağının lezzetini daha uzun süre koruması için güneşten uzak, serin, kuru bir yerde ve kapağı kapalı bir şekilde saklamanızı tavsiye ederiz.
Analiz Raporu
Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı’nın TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı özel bir laboratuvarda gerçekleştirilen kalite kontrol ve analiz raporunu sitemizde sayfa sonunda bulanan "Analiz Raporları" bölümünden inceleyebilirsiniz.
Neden GAIA OLIVA?
İyi Tarım Yöntemleri
İyi ve sürdürülebilir tarım yöntemleri ile her zaman doğaya ve insan sağlığına saygılı üretim yapmaya özen gösteriyoruz.
Beklemeden Üretim
Zeytinleri topladıktan sonra besin değerlerini kaybetmemeleri için bekletmeden 2-4 saat içinde sıkıma gönderiyoruz.
MoriTem Teknolojisi
Soğuk sıkım esnasında MoriTem teknolojisini kullanarak zeytinyağındaki polifenol değerinin havaya karışmadan yağda kalmasını sağlıyoruz.
Yüksek Polifenol
Zeytindeki sağlığa faydalı polifenol değerini kaybetmemek için üretimin her aşamasını özenle işleyerek zeytinyağlarını polifenol açısından verimli hale getiriyoruz.
Özenli Şişeleme
Koyu renk şişe kullanarak zeytinyağının güneş ışığı almasını engellerken dop kapak ile de yağın hava ile temas etmesinin önüne geçiyoruz.
Uluslararası Ödüllü
Zeytinyağlarını üretirken tat ve kalite için gösterdiğimiz özen sayesinde dünyanın en prestijli yarışmalarından ödüller almaya hak kazanıyoruz.
4 Adımda Zeytinyağı Tadımı
Sadece 4 adımda zeytinyağı tadımı yaparak Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı’nın zengin aromasını en doğal hali ile deneyimleyebilirsiniz.
1. Koyu renk bardağın içine bir kaşık Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı ekleyin.
2. Bir elinizle bardağın üst kısmını kapatıp diğer elinizle bardağı sararak ısıtın.
3. Elinizi bardağın üstünden çekip zeytinyağını koklayarak eşsiz kokusunu hissedin.
4. Son olarak bir yudum alın ve aromatik bir yolculuğa çıkın.
Özenli Paketleme ile Güvenli Ulaşım
Gaia Oliva Premium Yamalak Sarısı Zeytinyağı’nı sofralarınıza sorunsuz bir şekilde ulaştırmak için özenle paketliyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular
Erken hasat zeytinyağı neden acı olur?
Erken hasat zeytinyağı, henüz olgunlaşmamış zeytinlerden üretilir. Olgunlaşmamış zeytin ise yüksek polifenol değerine ve buna bağlı olarak acı bir tada sahiptir. Bu nedenle erken hasat zeytinyağı, ağızda hafif bir acılık bırakan aroması ile dikkat çeker.
Erken hasat zeytinyağında düşük asit oranı neden önemlidir?
Asit oranı, yağın içindeki serbest oleik asit yüzdesiyle ölçülür ve zeytinyağının tazeliği, kalitesi ve besleyici değeri hakkında önemli ipuçları verir. Düşük asit oranı, zeytinyağındaki faydalı bileşenlerin (polifenoller, antioksidanlar ve vitaminler) bozulmadan korunmuş olduğunun bir işaretidir. Zeytinlerin işlenme aşamasında doğru sıcaklık ve süre kullanılarak serbest yağ asitlerinin oluşumu en aza indirildiğinde, yağdaki besin değerleri yüksek seviyede kalır. Bu da zeytinyağını daha sağlıklı bir seçenek haline getirir.
Erken hasat zeytinyağı asit oranı kaç olmalıdır?
Zeytinyağı türlerinin oleik asit cinsinden yüzde asitlik limitleri, Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği ile belirlenir. Bu tebliğe göre natürel sızma zeytinyağı kategorisine giren erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının serbest yağ asitliği, oleik asit cinsine göre her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmamalıdır.
Erken Hasat Zeytinyağının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?
Kaliteli bir erken hasat zeytinyağı, taze ve yoğun bir kokuya sahiptir. Burunda yeşil çimen, yaprak, taze badem, domates veya yeşil elma gibi aromalar hissedilir. Ayrıca asit oranı ve polifenol değerleri gibi önemli özelliklerini keşfettiğimiz kimyasal analizlere bakarak da zeytinyağının kalitesini anlayabiliriz. Böylelikle zeytinyağı analizi sayesinde zeytinyağının natürel sızma olup olmadığı da belirlenir.
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı donar mı?
Tamamen doğal içeriğe sahip ve içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı donabilir. Ancak zeytinyağının donma sıcaklığı; zeytinin türüne, bölgesine ve üretim şekline göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle zeytinyağı için belirli donma sıcaklığı belirtilemez.