El Bakımı Nasıl Yapılır?: 6 Adımda Yumuşacık Eller

El Bakımı Nasıl Yapılır?: 6 Adımda Yumuşacık Eller

Ellerimiz gün boyu farklı dış etkenlere maruz kalır. Farklı yüzeylere temas etme ve sık yıkamaya bağlı olarak da vücudun geri kalanından daha çok kuruyabilir. Bu da ellerde yaşlılık belirtilerinin daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle düzenli el bakımı, ellerimize gerektiği özeni göstermek için oldukça önemli. Peki, el bakımı nasıl yapılır?

Aslında temel birkaç noktaya dikkat ederek ellerinizin aradığı hassas bakımı sağlamak ve yumuşacık ellere sahip olmak mümkün. O halde gelin, el bakımı için tüyoları incelemeye başlayalım.
 

 

Sıvı Sabun Seçimine Dikkat Edin

Gün içerisinde pek çok kez ellerimizi yıkıyoruz. Tabii ki hijyen önemli olsa da bu hijyeni sağlarken ellerimize nazik davranmak da bir o kadar önemli.

Unutmayın ki ellerin sık sık yıkanması, cildin nem dengesinin bozulmasına ve ciltte kuruluğa neden olabilir. Özellikle el yıkamak için seçilen ürünlerin bu konudaki etkisi büyük. Çünkü kimyasal içerikli ürünler, cildin doğal dengesini etkileyerek kuruma, kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlara yol açabilir.

Banyoda, mutfakta, kısacası günlük hayatımızın her noktasında ellerimizi yıkadığımız düşünüldüğünde de bu içeriklerin cildimizle teması büyük bir öneme sahip. Bu nedenle cildimizle sıkça temas eden sıvı sabunun kimyasal bileşenlerden oluşması, yoğun bir şekilde kimyasala maruz kalmamıza neden olduğu için sıvı sabun seçiminde doğal içerikli seçenekleri tercih etmeye dikkat etmelisiniz.
 





 

Ellerinizi Nemlendirmeye Özen Gösterin

Cildimiz aslında vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan bir bariyer. Ancak bu bariyer, aynı zamanda vücudumuzun en çok dış etkenlere maruz kalan kısmı. Güneş ışınları, hava koşulları, nem, toz gibi her türlü dış etken, cilt yapısını etkiler. Bu durum da cildin nemini ve canlı görünümünü kaybetmesine neden olabilir.

Ellerimizde ise kurumanın daha yoğun bir şekilde yaşanması kaçınılmaz. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi dış etkenler dışında sık sık elleri yıkamak da cildin nem kaybetmesine neden olan bir durum. Bu nemi ellerinize geri kazandırmanın yolu ise düzenli olarak yoğun nemlendirici etkiye sahip el kremleri kullanmaktan geçiyor. Ancak tabii ki el kremi seçerken de sıvı sabun seçiminde olduğu gibi doğal içerikli olmasına dikkat etmenizde fayda var.
 

 

Ellerinizi Güneş Işınlarından Koruyun

Unutmayın ki ellerimiz de cildimizin bir parçası. Hem de oldukça önemli bir parçası. Ancak gerekli özen gösterilmediği takdirde yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yer eller olabilir. Bunun önemli bir sebebi ise tabii ki güneş ışınları.

Cildin güneşe maruz kalması, ciltte kızarıklık ve leke gibi sorunların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle güneş kremi kullanmak oldukça önemli. Ancak özellikle yüzümüze bu özeni gösterirken ellerimizi korumayı ihmal edebiliyoruz. Oysa yaşlanma belirtileri açısından vücudumuzun en hassas alanlarından biri. Ellerde oluşabilecek yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek için açık havaya çıkarken ellerinize de güneş kremi kullanmanızda fayda var.
 





 

Tırnak Bakımını İhmal Etmeyin

El bakımı yaparken ellerin önemli bir parçası olan tırnakları da unutmamak gerekli. Çünkü ellerin canlı ve bakımlı görünmesi için tırnakların görünümü de oldukça önemli. Tırnak bakımında dikkat etmeniz gereken temel noktalar ise tırnaklarınızı düzenli olarak kesmek ve tırnak etlerinizi yumuşak tutmak. Bunların yanı sıra tırnaklarınızın güçlenmesi için besleyici kremler ve yağlar kullanabilirsiniz.

Temel bakım unsurlarına dikkat ederek tırnakların düzgün ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu unsurlar dışında dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. O da tırnağın havasız kalmaması. Tırnakları havasız bırakan en büyük etkenlerden biri de tabii ki ojeler.

Ojeler, her ne kadar tırnakların şık görünmesi için etkili bir yol olsa da ojenin uzun süre boyunca kalması, tırnakların hava almasını engelleyebilir. Bu da tırnakta renk değişimine ve bozulmalara sebep olabilir. Bu nedenle oje kullanıyorsanız tırnaklarınızda uzun süre kalmamasına dikkat edin.
 

 

Gece Bakımı Uygulayın

Özellikle soğuk havalarda eller daha sık kuruyabilir. Havanın etkisinden kaynaklı olarak ellerde kızarma, çatlama ve hatta yara gibi sorunlar meydana gelebilir. Gün boyunca sürdüğünüz el kreminin etkisi de zaman içerisinde azalacağı için elleriniz daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyabilir. İşte, böyle zamanlarda gece bakımı oldukça etkili bir çözüm.

Ellerinizi gece boyunca yoğun bir bakıma almak için nemlendirme etkisi yüksek el kremi sürdükten sonra pamuk eldivenler giyerek uyuyabilirsiniz. Böylece cildin, kremin tüm besleyici bileşenlerini emmesine yardımcı olarak sabahları yumuşacık ellerle uyanabilirsiniz.



“Peki, ellerim için hem doğal içerikli hem de besleyici bir krem nasıl bulacağım?” diyorsanız Gaia Oliva her zaman yanınızda. Hem ellerinizin nem ihtiyacını karşılayacak hem de zengin bir bakım sunacak Gaia Oliva Bergamot, Vanilya ve Zeytinyağlı Besleyici El Kremi ile doğanın besleyici ve canlandırıcı etkisini ellerinizde hissedebilirsiniz. Hatta sadece elleriniz için değil, Gaia Oliva cilt bakım ürünleri ile zeytinyağının doğal ve zengin içeriğini tüm cildiniz için tercih edebilirsiniz.
 

Etiketler: #doğalbakım, #iyiyaşam, #ipuçları
Eylül 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR