Evcil Hayvanlarımızın Dostu: Zeytinyağının Kedi ve Köpeklere Faydaları

Evcil Hayvanlarımızın Dostu: Zeytinyağının Kedi ve Köpeklere Faydaları

Eve geldiğinizde sizi karşılayan köpeğinizin veya kucağınıza gelip uyuyan kedinizin yeri, biliyoruz ki her zaman bir başka. Çünkü evcil hayvanlar da tıpkı çocuklarımız gibi. Bu canların sağlıklı bir şekilde ömürlerini geçirmesini sağlamak ise bizim elimizde. Evcil hayvanların sağlığı için de insanlarda da olduğu gibi beslenme alışkanlıkları oldukça önemli.

Evcil hayvanların yedikleri mama ve ne kadar yedikleri, tabii ki onların beslenme alışkanlıklarını oluşturan temel unsur. Dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak için yaşına ve genel sağlık durumuna göre uygun mamayı ve ölçüyü belirlemek şart. Ancak bunun dışında farklı gıdalardan da evcil hayvanların sağlığı için destek alınması mümkün. İşte, bu gıdalardan biri de sadece yemeklerimize lezzet katmak ile sınırlı kalmayan, zengin içeriğiyle de hayatımıza şifa katan zeytinyağı.

Zeytinyağı, sadece insanlar için değil, kedi ve köpekler için de oldukça faydalı bir doğal yağ. Çünkü içeriğindeki yüksek E vitamini ve doğal bir antioksidan olması sayesinde zeytinyağı, evcil hayvanların sağlığını pek çok açıdan destekler. “Peki, bu faydalar nelerdir?” diyorsanız gelin, tüm detayları ile zeytinyağının evcil hayvanlarımıza faydalarını keşfetmeye başlayalım.
 

 

Evcil Hayvanlar İçin Zeytinyağının Faydaları Neler?

Polifenol ve vitamin açısından zengin zeytinyağının, insan sağlığına olduğu gibi evcil hayvanlarımıza da pek çok açıdan faydası bulunur. Evcil hayvanlar için zeytinyağının faydalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Daha Parlak ve Canlı Tüyler:
Zeytinyağı, biliyoruz ki sadece beslenmede değil, cilt ve saç bakımında da kullanılabilen doğal bir içerik. Çünkü içeriğindeki E vitamini ve nemlendirici özelliği ile zeytinyağı hem cildin hem de saçların güçlenmesi ve canlanması için etkili bir çözüm. Tabii ki bu çözüm, sadece insanlar için değil, tüylü dostlarımızın için de geçerli. Çünkü zeytinyağı, evcil hayvanlarınızın derisini nemlendirmeye ve tüylerinin parlak görünmesine yardımcı olur.
Sindirim Sistemine Destek:
Kedi ve köpekler için kabızlık, önlem alınmadığı takdirde oldukça ciddi bir soruna dönüşebilir. Zeytinyağı ise kedi ve köpeklerin sindirim sistemini destekleyerek böyle bir problem ile karşılaşmalarının önüne geçer. Çünkü zeytinyağı, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirimi kolaylaştırmaya katkı sağlar.
Güçlü Bağışıklık Sistemi:
Zeytine yeşil rengi veren polifenoller, aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağı. Bu durumdan kaynaklı da zeytinyağı, özellikle polifenol değeri yüksek olan erken hasat zeytinyağlar, bağışıklık sistemini destekleyici bir yapıya sahip. Çünkü antioksidanlar, çeşitli hastalıklara yol açan serbest radikallere karşı vücut direncini yükseltmeye yardımcı olur. Bu nedenle zeytinyağı tüketimi, evcil hayvanlarınızın güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasına katkı sağlar.
Eklem Ağrılarına Çözüm:
Köpekler ve kediler de tıpkı insanlar gibi yaşlandıkça eklem ağrıları ile karşılaşabilir. Çünkü yaşla beraber eklemlerde iltihaplanma olarak açıklayabileceğimiz artrit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Zeytinyağı ise antienflamatuar özelliği sayesinde doku onarımını destekleyerek eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
 





 

Evcil Hayvanlara Zeytinyağı Nasıl Verilmeli?

Zeytinyağını evcil hayvanınızın beslenme düzeninin bir parçası yaparak evcil hayvanınızın sağlığı için yukarıda sıraladığımız faydalardan yararlanmanız mümkün. Ancak unutmayın ki evcil hayvanınızın zeytinyağı tüketiminde dikkat etmeniz gereken unsurlar mevcut.

Evcil hayvanların zeytinyağı tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde:
● Evcil hayvana zeytinyağı vermenin en iyi yolu, tabii ki mamasına karıştırmak. Zeytinyağını tek vermek yerine hayvanın daha kolay tüketebilmesi için mamasına karıştırarak vermenizde fayda var.
● Evcil hayvanınıza ilk defa zeytinyağı verecekseniz öncelikle küçük miktar vererek hayvanın sindirim sisteminin tepkisini ve alerjik reaksiyonunu test etmeniz gerekli.
● Kedinizin veya köpeğinizin yaşı, ırkı, kilosu gibi özelliklerine göre tüketebileceği zeytinyağı miktarı değişebilir. Tüketebileceği miktardan fazla zeytinyağı vermek ise kedi ve köpeklerde kilo alımına ve sindirim problemlerine sebep olabilir. “Evcil hayvanıma ne kadar zeytinyağı verebilirim?” sorusuna cevap bulmak için öncelikle veterinere danışmayı ihmal etmeyin.
● Zeytinyağının zengin besin değerinden faydalanmak için evcil hayvanınıza vereceğiniz zeytinyağının doğal içeriğe sahip olması oldukça önemli. Bu nedenle zeytin ağacı meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak bir ısıl ortamda üretilen natürel sızma zeytinyağlarını tercih edebilirsiniz.

Sonuç olarak tüm bu unsurlara dikkat ederek evcil hayvanınızın beslenme düzenine zeytinyağını ekleyebilirsiniz.

“Peki, hangi zeytinyağını tercih edeceğim?” diye düşünüyorsanız da tamamen doğal yöntemler ile üretilen, zeytinyağının en saf halini size sunan ve polifenol değeri açısından yüksek Gaia Oliva erken hasat zeytinyağlarını tercih ederek hem kendinizin hem de evcil hayvanlarınızın sağlığını destekleyebilirsiniz.
 

Etiketler: #soğuksıkım, #zeytinyağı, #erkenhasat
Ekim 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR