Poğaçanın En Fit Hali: Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifi

Poğaçanın En Fit Hali: Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifi

Poğaçalar, börekler ve diğerleri… Hamur işi, Türk mutfağının ayrılmaz bir parçası. Ancak bu seçenekler her ne kadar lezzetli olsalar da formuna dikkat etmek isteyenler için biliyoruz ki pek uygun değil.

“Peki, formunu dikkat etmek isteyenlerin başka seçeneği yok mu?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için hem formunuza uygun hem de lezzetli bir önerimiz var. Poğaçacının en fit hali olan domatesli yulaflı poğaça tarifimiz ile formunuza dikkat edebilir ve bu lezzetli atıştırmalığı ister ara öğünlerinize isterseniz de kahvaltı sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

O halde gelin, benzersiz lezzeti ile ağzınızda eşsiz bir tat bırakacak domatesli yulaflı poğaça tarifini hazırlamaya başlayalım.
 





 

Domatesli Yulaflı Poğaça Malzemeleri

Domatesli yulaflı poğaçanın yapımına geçmeden önce bu lezzetli tarif için gerekli olan malzemeleri inceleyelim:
● 2 su bardağı yulaf
● Gaia Oliva Acı Biber Çeşnili Zeytinyağı
● 1 adet yumurta
● 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
● Yarım paket kabartma tozu
● 1 adet domates
● 1 kaseden biraz az beyaz peynir
● 5-6 dal maydanoz
● 1 çay kaşığından az pul biber
● 1 çay kaşığından az karabiber
● Tuz
● Çörek otu


 

 

Domatesli Yulaflı Poğaça Nasıl Yapılır?

Malzemelerden de anlaşıldığı gibi domates, peynir ve maydanozun mükemmel uyumunu bu poğaça tarifinde birleştirmek mümkün. Üstelik yapımı da pratik olduğu için dakikalar içerisinde domatesli yulaflı poğaça ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

Tüm malzemeler hazırsa domatesli yulaflı poğaça tarifini adım adım yapmaya başlayalım:
● Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın ısınırken bu sırada poğaçanın içerisine koyacağınız domatesi küçük küpler halinde doğrayarak ve maydanozları ince ince kıyarak hazırlayabilirsiniz.
● Domates ve maydanoz hazırsa şimdi, diğer malzemelerle karıştırma zamanı. Büyük bir kaba yulaf, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, doğranmış domates, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Bu malzemelerin üzerinde de poğaçaya eşsiz bir aroma verecek Gaia Oliva Acı Biber Çeşnili Zeytinyağı’nı gezdirin ve sonrasında tüm malzemeleri iyice karıştırın. Peynirin iyice ezilmesi için karışımı yoğurabilirsiniz.
● Domatesli yulaflı poğaça karışımı iyice hamur kıvamına geldikten sonra karışımdan küçük parçalar alın ve avucunuzun içinde küçük daireler oluşturarak şekil verin. Poğaçaları şekillendirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çörek otu serpin.
● Poğaçalar artık pişirmeye hazır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Domatesli yulaflı poğaçaların üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin.
● Oda sıcaklığında poğaçalar biraz soğuduktan sonra domatesli yulaflı poğaçalarınız artık servise hazır. İster sıcak ister soğuk bir şekilde afiyetle tüketebilirsiniz.
 

 

Domatesli Yulaflı Poğaça Tarifinin Püf Noktaları

Domatesli yulaflı poğaça tarifinde bazı püf noktalara dikkat ederek damak tadınıza daha uygun sonuçlar elde edebilirsiniz. “Peki, bunlar nelerdir?” diyorsanız bu tarifi “Tam da istediğim gibi.” diyeceğiniz bir lezzete dönüştürecek püf noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:
● Beyaz peynir, poğaçaya hoş bir lezzet katsa da peynirin tadını çok almak istemiyorsanız beyaz peynir yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz.
● Gaia Oliva Acı Biber Çeşnili Zeytinyağı, acı kırmızı biber ve zeytinin soğuk sıkım yöntemiyle üretilmesi sonucu ortaya çıkan eşsiz bir denge. Bu nedenle de tariflerinde yüksek baharat ve yakıcı bir etki arayanlar için ideal bir lezzet. Ancak acı sevmiyorsanız bu lezzet size yoğun gelebilir. Yakıcı bir aroma yerine daha yumuşak bir tat isterseniz Gaia Oliva Acı Biber Çeşnili Zeytinyağı yerine zeytinin eşsiz aromasını içinde barındıran Gaia Oliva Erken Hasat Zeytinyağlarını tercih edebilirsiniz.
● Tabii ki tarifin içerisine farklı malzemeler ekleyerek kendi yorumunuzu katabilirsiniz. Örneğin poğaçaların içine ceviz ya da zeytin ekleyerek daha değişik tatlar elde etmeniz mümkün.
 

 

Domatesli Yulaflı Poğaçanın Yanına Ne Yakışır?

Domatesli yulaflı poğaçaları lezzetli bir atıştırmalık olarak tek başına tüketebileceğiniz gibi kahvaltı sofralarınıza bu tarif ile lezzet katabilirsiniz. Çeşit çeşit peynirlerden oluşan bir peynir tabağı, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı zeytin çeşitleri, taze yeşillikler ve domatesli yulaflı poğaçalar ile hem görsel hem de lezzet açısından keyifli bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz. Peki, bu poğaçalar sadece kahvaltıda mı tüketilir? Tabii ki hayır. Çorbaların yanında da domatesli yulaflı poğaçayı servis etmeniz mümkün. Özellikle lezzetli bir domates çorbasının yanına ekleyeceğiniz domatesli yulaflı poğaça ile doyurucu ve besleyici bir tabak hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltı veya akşam yemeği dışında domatesli yulaflı poğaça tabii ki ara öğünlerin de vazgeçilmezi. Ancak ara öğünlerinizde de güzel bir lezzet ikilisi arıyorsanız önerimiz poğaçayı yoğurtlu soslar ile servis etmek. Örneğin poğaçaların yanına lezzetli bir eşlikçi için yoğurtlu avokado sos veya farklı baharatlar ile yoğurdu buluşturduğunuz bir dip sos hazırlayarak keyifli bir ara öğün yapabilirsiniz.

Sofralarınıza lezzet katacak daha fazla tarif keşfetmek isterseniz de “Gaia Oliva’lı Tarifler” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
 

Etiketler: #gastronomi, #zeytinyağlı tarifler, #beslenme
Ağustos 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR