Vitamin Deposu: Portakallı Kereviz Tarifi

Vitamin Deposu: Portakallı Kereviz Tarifi

Havalar soğudukça yaz sebzeleri yerini kış sebzelerine bıraktı. Karnabahar, ıspanak, Brüksel lahanası ise kış sebzelerinden sadece bazıları. Ama bu sebzelerin arasında bir seçenek var ki tam bir vitamin deposu. “Peki, nedir?” diyorsanız cevap tabii ki kereviz.

Kereviz, içerisinde pek çok vitamin barındıran bir sebze. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin. Bu da demek oluyor ki soğuk havalarda peşimizi bırakmayan soğuk algınlığı için doğal bir koruyucu. Peki, bu koruyucu etkiyi biraz daha artırmaya ne dersiniz? O halde bir diğer C vitamini deposu olan portakal ile kerevizi buluşturma zamanı.

Gelin, aromatik lezzeti ve şifa dolu yapısı ile tam bir kış yemeği olan portakallı kerevizi yapmaya başlayalım.
 





 

Portakallı Kereviz Malzemeleri

Portakallı kereviz, sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katmaya hazır. Siz de hazırsanız ilk olarak portakallı kereviz için gerekli malzemeleri öğrenelim:
● 2 adet orta boy kereviz
● 1 adet havuç
● 2 adet orta boy kuru soğan
● 1 çay bardağı Gaia Oliva Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
● 1 su bardağı portakal suyu
● 1 çay kaşığı tuz
 

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

Tarif için gerekli tüm malzemeler hazırsa şimdi, adım adım portakallı kerevizi hazırlayalım:
● İlk olarak kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Doğradıktan sonra dikkat etmeniz gereken konu ise kerevizlerin kararmaması. Bunun için diğer malzemeleri hazırlarken kerevizi limonlu suda bekletmenizde fayda var.
● Kerevizleri suya koyduktan sonra soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak yayvan bir tencereye koyun. Doğradığınız soğanları tencereye koyarken elinizle dağıtabilirsiniz. Böylece soğanlar daha iyi bir şekilde pişecektir.
● Şimdi, soğanların üzerine havucu ekleyebilirsiniz. İnce dilimler şeklinde havucu doğrayarak tencereye koyun. Ayrıca soğan ve havucun yanı sıra portakallı kerevizde daha aromatik bir tat isterseniz bu aşamada tarife ayvada ekleyebilirsiniz. Tarife ayva eklemek için yarım ayvayı küp küp doğrayarak tencereye koymanız yeterli.
● Pişirme aşamasına yaklaştığımıza göre kerevizleri de limonlu sudan çıkararak tencereye ekleyin.
● Tüm sebzeler tencerede buluştu. Artık pişirme zamanı. Son olarak tencereye portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayabilirsiniz. Eğer portakal suyu bulunmuyorsa portakal suyu yerine mandalina suyuyla da pişirmeniz mümkün. Ancak unutmayın ki mandalina, portakaldan daha farklı aroma katacaktır.
● Portakallı kerevizi yaklaşık 30 dakika pişirmeniz gerek. Ancak pişirme sırasında arada tencerenin kapağını açıp su miktarını kontrol edin. Eğer pişirme süresinde sebzeler suyu çok çekerse üzerine biraz kaynamış su ekleyerek pişirmeyi tamamlayabilirsiniz.
● Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra portakallı kereviz hazır demektir. Tencerenin altını kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Hem lezzet hem de sağlık deposu portakallı kereviz soğuyunca ister sade isterseniz de üzerine dereotu veya maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Servise lezzetli bir son dokunuş yapmak ve portakallı kerevizin portakal aromasını daha yoğun hale getirmek için de üzerine Gaia Oliva Portakal Çeşnili Zeytinyağı dökmeyi unutmayın.
 





 

Portakallı Kerevizin Yanına Ne Yakışır?

Portakallı kereviz, kış aylarının vazgeçilmez tarifi. Bu tarifi tek olarak da tüketebileceğiniz gibi farklı yemeklerle de keyifli bir menü hazırlamanız mümkün. “Peki, portakallı kerevizin yanına ne yakışır?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, sizin için birkaç öneri hazırladık.

Portakallı kereviz, aromatik yapısı ile damakta iz bırakan bir lezzet. Bu lezzeti tamamlayacak en güzel seçeneklerden biri de ızgara balık. Özellikle daha çok kış aylarında tüketilmesi gereken palamut ve levrek tercih ederek portakallı kerevizin yanına keyifli bir eşlikçi hazırlayabilirsiniz.

“Ama ben sebze ağırlıklı bir menü hazırlamak istiyorum.” diyorsanız bir diğer önerimiz olan istiridye mantarı tam size göre. Dilediğiniz baharatlar ve zeytinyağı eşliğinde istiridye mantarı ile lezzetli bir sote yaparak güzel bir tabak hazırlayabilirsiniz. “Tabağa biraz da kırmızı et katalım.” derseniz de mantar sotenin içine kırmızı et koyabilirsiniz.

Bir diğer kış sebzesi olan karnabahar ile de lezzetli tarifler yapmanız mümkün. “Peki, karnabahar ile ne yapabilirim?” diyorsanız karnabaharın en lezzetli halini deneyimlemek için “Lezzet Şöleni: Karnabahar Graten Tarifi” sizi bekliyor.

Sofralarınıza lezzet katacak daha fazla tarif keşfetmek isterseniz de “Gaia Oliva’lı Tarifler” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
 

Etiketler: #gastronomi, #zeytinyağlıtarifler, #beslenme
Mart 13, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR