Doğanın mucizesi zeytin meyvesinden üretilen zeytinyağı, sofralarımızın vazgeçilmezi. Kahvaltılarda, salatalarda, yemeklerde, kısacası günün her öğününde zeytinyağı ile sofralara eşsiz bir sunum ve lezzetli bir dokunuş yapmak mümkün.
Lezzetli meyvelerden biri olan elmanın her hali ayrı güzel. Ayrıca bu meyve, tatlı tariflerinin de vazgeçilmezi. Peki, elmanın en tatlı halini sofralarınıza taşımak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise hem lezzetli hem pratik bir tarif olan tarçınlı elmalı tatlı sizi bekliyor.
Gün içerisinde pek çok kez ellerimizi yıkıyoruz. Peki, bu hijyeni sağlarken ellerimizin aradığı hassas dokunuşu onlara veriyor muyuz? Aslında hayır. Çünkü sadece hijyen odaklı bir yaklaşım, bizi kimyasal içerikli ürünleri seçmeye yönlendirebiliyor. Bu durum da ellerimizin hijyenini sağlamak isterken cildimizin yıpranmasına sebep oluyor. Oysa ellerimiz de cildimizin bir parçası ve cildimize gösterdiğimiz özeni ellerimiz de hak ediyor.
Sürdürülebilir bir gelecek için üretimden tüketime kadar her alanda bu anlayışla ilerlenmesi oldukça önemli. Bu durum tabii ki zeytinyağı üretiminde de geçerli.
Zeytinyağı seçerken damak zevkinize en uygun lezzeti bulmak için pek çok unsura dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü zeytinyağının kokusu, sıkım yöntemleri, zeytinlerin hasat zamanı gibi pek çok faktör, aslında bize zeytinyağının tadı ve kalitesi ile ilgili tüyo veren ipuçları. Bu ipuçlarını takip ederek lezzetli ve kaliteli zeytinyağını bulmak mümkün. Peki, zeytinyağının lezzet ve kalite ipuçları arasında renk önemli bir detay mı?
Her kişinin ve kurumun günlük süreçte yaptığı faaliyetler karşılığında belli miktarda su tüketimi mevcut. Ancak hayati öneme sahip ve doğal bir kaynak olan su, maalesef sonsuz değil. Bu nedenle bireysel su tüketiminin yanı sıra üretim sırasında da su tüketimine dikkat etmek oldukça önemli.
Zeytinyağı, karakteristik tadı ve kadifemsi dokusu ile sofralarımıza lezzet katan bir yapıya sahip. Ancak her zeytinyağı için bu durum geçerli değil. Peki, mutfaklarınıza lezzet katacak zeytinyağını nasıl seçmeniz gerekli? Bunun için zeytinyağı türlerini bilmenizde fayda var.
Zeytin ağacının meyvesi olan zeytin hem bir şifa kaynağı hem de lezzet deposu. Üstelik sadece zeytinyağı üretimi için değil, başlı başına sofralarımızın da vazgeçilmezi. Ancak biliyoruz ki piyasada pek çok zeytin türü ile karşılaşmak mümkün. Peki, bu kadar zeytin çeşidi içerisinden en iyi zeytini nasıl bulacağız? Aslında birkaç noktaya dikkat ederek sofralarınıza lezzet ve hayatınıza şifa katan zeytin seçimini yapabilirsiniz.
Hem yemeklerin yanına keyifli bir eşlikçi hem de asıl yemek olarak tüketebileceğiniz bir tarif arıyorsanız kinoa salatası tam size göre. Üstelik tarifin başrolü, yüksek protein ve lif içeriği ile dikkat çeken kinoa olduğundan dolayı diyet menüleri için de oldukça uygun. Çünkü kinoa, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk süresini uzatan bir yapıya sahip. Buna ek olarak bitkisel protein olan kinoa, vejetaryen ve vegan beslenme için de eşsiz bir protein kaynağı. Farklı beslenme şekillerine uygun yapısı sayesinde de sofralarına lezzet katmak isteyen herkesin tabii ki başlıca tercihleri arasında.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.